22.03.2020

10 termelékenységi tipp – nem csak a home-office idejére (1. rész)

cover

A egtöbben laptopot vagy számítógépet használnak a munkahelyükön, ezért úgy döntöttünk, hogy tíz hasznos weboldalt és applikációt mutatunk be nektek, amelyek hozzásegíthetnek a termelékenység, a figyelem növeléséhez és a jobb időgazdálkodás eléréséhez. Ismerd meg őket!

1. NOISLY

Munkánk hibátlan elvégzéséhez megfelelő környezetre van szükségünk. A zápor hangjai mellett szeretnél egy kávézóban, esetleg egy teraszon dolgozni, de ehelyett open-space-ben vagy otthon dolgozol? Ne ess kétségbe! Pont az ilyen esetekre találták ki a Noislyt. Hasznos és jól elrendezett weboldal, ahol magad mixelheted kedvenc háttérzajaidat. Mi az eső és a vihar hangját részesítjük előnyben. Hát te?

>>> www.noisli.com

2. POCKET

Az internetben az a legjobb, hogy rengeteg információt találhatsz rajta. Tápláld be ismereteidet a Pocket nevezetű applikáció zsebébe, így az összes érdekes cikket egy helyen tárolhatod. A böngésző általános könyvjelzői alapján működik, de ugyanúgy offline is használható bármilyen eszközön

>>> www.getpocket.com

3. Wunderlist

Biztosak vagyunk benne, hogy van egy hely, ahová felírod az ötleteidet, jegyzeteidet és feladataidat. A Wunderlist azonban nemcsak egy szokásos munka- vagy jegyzetfüzet. Jegyzeteidet elraktározhatod a fájlokban, megoszthatod másokkal, létrehozhatsz különböző feladatokat, és megjegyzéseket fűzhetsz hozzájuk, valamint megoszthatod a kollégáiddal és beállíthatod a szükséges értesítéseket. PC-n és mobilapplikációként is elérhető.

>>> www.wunderlist.com

4. Spotify

A Spotifyt nyilván nem kell bemutatni senkinek. De tudsz arról, hogy olyan lejátszási listák is találhatók benne, amelyeket kifejezetten a termelékenységre terveztek? Ilyen a Concentration Music lejátszási lista is, amely négy órán át csendes, stresszoldó zongoradallamokat biztosít. Mi több, nem kell hárompercenként újabb zeneszámot választanod. Természetesen számtalan különféle lejátszási lista létezik, így minden nap más műfajt választhatsz.

>>> Playlist

5. TEDx

A TEDxnél megtalálhatod a legérdekesebb interjúkat és előadásokat, melyek hozzásegítenek, hogy előbbre léphess az ismereteidben. Több ezer videó közül választhatsz olyan szakterületeken, mint a technológia, a tudomány, az üzleti élet vagy a dizájn világa. A videókat nemcsak téma, hanem nyelv (a magyar sem kivétel) vagy a videó hossza alapján rendezheted.

>>> www.ted.com/talks

Most már tehát nekiláthatsz a munkának. Ha ehhez már csak egy jó munkaeszköz hiányzik, például egy laptop, több százat is találsz a www.gorefurbished.hu weboldalon.

Kövessen minket
a Facebookon